İzleyiciler

4 Kasım 2009 Çarşamba

Mind Lab Metodu Nedir ?

13 yıldır , A.B.D’den Japonya’ya , 30’a yakın ülkede, iki milyona yakın öğrenciyi eğlendirerek eğiten, hayata hazırlayan Mind Lab Metodunu Haziran’2006 dan bu yana Türkiye’deki eğitim kurumlarımızın ve öğrencilerimizin istifadesine sunmuş bulunuyoruz. Mind Lab Metodolojisini eğitimciler açısından benzersiz kılan en önemli husus, yılardır uygulanan ve etkinliği kanıtlanmış, yapılandırılmış ders ve ünite planları çerçevesinde bir etkinlik programı şeklinde uygulanabilir olmasıdır. Okul Öncesi, İlköğretim ve Lise programları ile Mind Lab geniş bir yaş yelpazesine hitap etmektedir. Programın içeriği, Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim ve Danışma Kurulları tarafından da incelenmiş, faydalı bulunmuş ve kendilerinin 16.06.2006 tarih, 600/208 no’lu duyuruları ile tüm üye okullarına tavsiye edilmiştir.

Min Lab’i kısaca, “düşünce oyunlarını kullanmak sureti ile öğrencilerin düşünme becerilerini ve buna bağlı olarak da yaşam becerilerini eğiten ve geliştiren bir metod” olarak tanımlayabiliriz. Mind Lab Metodunda oyunlar çocuklarımızın hem yüreklerine hem de beyinlerine hitap eden eşsiz birer eğitim aracı ve soyut öğretilerden somut sonuçlar çıkarmaya yarayan birer simulasyon aracı olarak kullanılmaktadır.

Öğrencilerin hem bilişsel, hem de duygusal ve sosyal becerilerini geliştiren “Mind Lab Metodu” , “öğrenci seçme sınavlarına iyi puan alacak öğrenciler hazırlamak mı ?” yoksa “hayata kendi potansiyelini gerçekleştirmiş, kendine güvenen, mutlu ve başarılı bireyler hazırlamak mı?” sorunsalı ile karşı karşıya olan eğitim kurumlarımıza , her iki amaca da hizmet etmek sureti ile , büyük bir katma değer kazandıran bir programdır. Günümüzün hızlı gelişen ve rekabetçi dünyasında, çocuklarımıza yaşamlarının her döneminde ve her alanında kullanabilecekleri düşünme becerilerini ve temel yaşam becerilerini edindirmenin önemi büyüktür. Hedefimiz ülkemiz çocuklarının da bu altyapıyı alarak yetişmeleridir.

Eğitim Kurumlarımızda, haftalık ders programı içerisinde haftada 1 ders saati olarak, sınıf ortamında gerçekleştirilen uygulamalar, kendi bünyemizde istihdam ettiğimiz ve yetiştirdiğimiz Mind Lab Öğretmenlerinin desteği ile başlatılmakta ve süreç içerisinde sözkonusu eğitim kurumundan yeterli sayıda öğretmenin eğitimlerinin tarafımızca tamamlanmasını müteakip kurumun kendi öğretmenleri tarafından uygulanabilir hale gelmektedir. Dolayısı ile , Mind Lab yalnızca çocuklarımızın değil, öğretmenlerimizin de faydalanabileceği bir eğitim yaklaşımı olarak da önem taşımaktadır.


Bilişsel beceriler üzerindeki olumlu etkileri, Yale Üniversitesi tarafından yapılmış bilimsel çalışmalarla da kanıtlanmış olan Mind Lab Metodu, okul öncesi(5-6 yaş), ilkokul (7-14 yaş) ve lise (15-17 yaş) çağlarına yönelik olarak uygulanmaktadır.